Rijlessen

Er wordt veel gevraagd van een beginnende bestuurder. Het verkeer is drukker en hectischer geworden. De examennorm is daardoor ook een stuk hoger.

De eerste stappen richting je rijbewijs

Zelfstandigheid is heel belangrijk tijdens je rijlessen. Je moet rijvaardig én besluitvaardig zijn. Daarnaast is zelfstandig op navigatie rijden een examenonderdeel.

Ook voor je praktijkopleiding maken we daarom gebruik van een praktische lesmethode. Die wordt ondersteund door een praktijkboek waarin alle onderdelen voor je praktijkexamen aan bod komen. Zo werken we gestructureerd met lesdoelen. Deze doelen passen we – als dat nodig is – aan jouw leertempo aan. Gaat een onderdeel je gemakkelijk af, dan gaan we snel door naar het volgende. Heb je meer tijd nodig? Dan némen we die tijd.

Aangepaste rijopleidingen

Wil jij graag een aangepaste rijopleiding volgen? Omdat je misschien faalangstig of rijangstig bent? Moeite met leren hebt? Of bijvoorbeeld autisme of adhd hebt? Ook dan help ik je graag.

Tussentijdse toets (TTT)

Op ongeveer driekwart van je rijopleiding kun je een tussentijdse toets (TTT) doen. Dit doe je bij het CBR en is eigenlijk gewoon een oefenexamen met een examinator. Na de TTT krijg je van de examinator te horen waar je verbeterpunten liggen voor je examen. Dit krijg je ook mooi per e-mail bevestigd. Aan deze punten gaan wij dan samen werken om je zo optimaal mogelijk voorbereid op je examen te krijgen.

Waarom doe je een TTT?

Na de TTT gaan we jou voorbereiden op jouw examen.

Hoe gaat zo’n examen?

Het complete praktijkexamen duurt 55 minuten.

Je begint met een korte kennismaking met en uitleg van de examinator. Vervolgens ga je ongeveer 35 minuten rijden waarbij alle onderdelen getoetst worden. Denk hierbij aan rijden binnen en buiten de bebouwde kom, op de autosnelweg, op gelijkwaardige en voorrangskruispunten, in 30 zones. Ook het zelfstandig route rijden via de navigatie is een verplicht examenonderdeel. Na je examenrit krijg je van de examinator je uitslag te horen.

Faalangstexamen

Als jij dat graag wilt of als het nodig is, kun je ook een faalangstexamen doen. Je krijgt dan een langere kennismaking waarbij de examinator zich inleeft in jou. En ervoor zorgt dat jij op je gemak bent. Ook is het mogelijk om een of meer keren te pauzeren tijdens het examen.

Bekijk hoe de tussentijdse toets (TTT) gaat

Zo gaat het CBR-praktijkexamen

Bekijk hoe het faalangstexamen gaat

Kijk of er nog een plekje vrij is

Jij hebt er veel baat bij dat ik genoeg tijd voor je heb. Daarom heb ik ervoor gekozen een maximaal aantal leerlingen per jaar op te leiden. Wil je graag beginnen met rijlessen? Kijk dan even naar mijn beschikbaarheid. Heb je een plek gevonden? Meld je dan meteen aan!

Luister je eigen muziek tijdens je rijles

Wauw! Dat is nog eens chill dat je je eigen muziek mag luisteren in de auto. Toch?
Want laten we eerlijk zijn, mijn muziek hoeft niet jouw muziek te zijn. Ik vind het sowieso erg leuk om ‘nieuwe’ muziek te ontdekken.

Dus wil je op je eigen beats de weg op?
Voeg dan je muziek toe aan deze Spotify-lijst.